Градоначалник

Борче Спасовски е роден на 15 февруари 1972 година во село П’клиште Општина Ранковце, како кандидат на коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ „Обнова на Македонија“, победи во вториот круг на локалните избори на 31.10.2021 година за градоначалник на Општина Ранковце, со што обезбеди четиригодишен мандат на оваа функција.

Своето основно образование го завршува во ОУ,,Христијан Тодоровски Карпош,,- Ранковце средно образование има завршено во ССУ ,, Киро Бурназ ,, –  Куманово

На градоначалничкото место доаѓа од приватниот сектор како сопственик и управител на фирмата Динамит БС-Ранковце.

Негова заложба е Ранковце да стане многу почиста, современа и модерна општина, но и хумана животна средина, во која е возможно сите жители врз целосно рамноправна основа да ги остварат своите права и да обезбедат за себе и за своите семејства достоинствен, пристоен и просперитетен живот.

Слободното време го поминува со своето семејство. Сопруг е на Горица и татко на Петар.